Tegenwoordig kunnen veel energiemaatschappijen een “slimme meter” leveren zodra je bij hun klant wordt. Voor veel mensen is deze term nog redelijk nieuw en onbekend, daarom in dit bericht een uitleg over het product. We zullen hierin behandelen wat het voor product is, wat je er als consument aan hebt en hoe het product werkt.

Wat is een slimme meter?

Een slimme meter is een energiemeter die continu bijhoud hoeveel energie je verbruikt in het huishouden. Door de slimme meter krijg je inzicht in je energie verbruik waardoor je als consument getriggerd zult worden om bewuster om te gaan met energie en hierdoor dus te besparen op je energie verbruik.

Hoe werkt het?

Allereerst dien je wel een slimme meter aan te schaffen, dit zal niet ieder huishouden hebben. Als je dit koopt en laat installeren, let er dan op dat je energie maatschappij hier maximaal 75 euro voor mag rekenen. Rekenen zij meer? Doe het dan absoluut niet, dit mogen zij namelijk niet.

Als je eenmaal een slimme meter in huis hebt, dan is het heel eenvoudig. Je installeert de bijbehorende app op je mobiele telefoon. Op deze manier kun je altijd jouw energie verbruik bekijken en zo de slimme meter uitlezen. Via de slimme meter kun je alles bekijken, hoeveel energie je dagelijks, per uur of zelfs per minuut verbruikt en welk apparaat dan de meeste energie verbruikt! Je kunt dus zeer gedetailleerd bekijken waar je het meeste op kunt bezuinigen.

Wat heb ik eraan?

Doordat je als consument precies kunt zien waar je het meeste op kunt bezuinigen kun je dus veel geld besparen. Elke maand opnieuw! Consumenten die gebruik gemaakt hebben van de slimme meter manager hebben gemiddeld ruim 30 euro per maand kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit is op jaarbasis maar liefst 360 euro! Hier kun je veel leuke dingen van doen als consument. Maak dus absoluut gebruik van een slimme meter en beloon jezelf met flinke besparingen op jaarbasis! Het eerste jaar zul je een eenmalige investering moeten doen als je nog geen slimme meter in huis hebt, maar daarna zul je elk jaar opnieuw profiteren van de besparing.

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!