Nederlanders geven een groot gedeelte van hun inkomen uit aan energie. Zonde, want de energierekening kan omlaag. Dat kan door energie te besparen, maar ook door de juiste keuze te maken voor een energiemaatschappij.

Vergelijken

Een grote besparing valt te behalen met energie vergelijken. Kijk goed naar wat de maatschappijen aanbieden, en tegen welke prijs. Wat kost een kilowattuur? En wat ga je betalen aan vastrecht? Consumenten vergeten vaak dat ze met vastrecht te maken krijgen, maar het vertegenwoordigt een groot gedeelte van de energierekening. Vaak bepaalt de loopduur van het energiecontract ook de prijs voor energie. Als je meer informatie wilt over energiemaatschappijen, neem dan eens een kijkje op http://www.energiemaatschappijen.net.

Acties

De verschillende aanbieders hebben regelmatig energieacties. Door gebruik te maken van die aanbiedingen kunnen de kosten met wel 464 euro omlaag. Sommige energiemaatschappijen bieden zelfs een paar maanden gratis stroom aan. Een mooi overzicht kun je hier vinden: http://www.energieactie.net.

Meten is weten

Geen flauw idee wat je verbruikt? Misschien is het dan tijd om gebruik te maken van een energieverbruiksmanager. Die managers maken vaak gebruik van een slimme meter. Ze bieden inzicht in het energieverbruik, en vaak geeft de verbruiksmanager ook tips om energie te besparen. Ze zijn er in verschillende soorten: van een display aan de muur, tot een app voor op de smartphone.

Warm water

Iedereen houdt van lang en warm douchen, maar het is funest voor de energierekening. Overweeg de standaard douchekop te vervangen door een waterbesparende douchekop. Daarmee valt een besparing van 20 procent te behalen. Kies er daarnaast voor een minuutje eerder onder de douche weg te gaan. Zeker in grotere gezinnen maakt dat een groot verschil.

Slim apparaten kopen

Bedenk bij de aanschaf van een apparaat, dat dit de energierekening nog wel eens kan laten oplopen. Ga daarom niet voor een televisie met een prachtig groot scherm, maar voor een kleinere televisie. Datzelfde geldt voor het formaat koelkast. Dit zijn namelijk de grootste energieslurpers in huis. En is de aanschaf van het elektrische apparaat wel echt nodig? Het schillen van een appel kun je zelf, met de hand. Daar is geen appelschilmachine voor nodig.
 

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!