De hoogte van uw energierekening wordt door allerlei factoren beïnvloed. Een van de belangrijkste factoren is het tarief dat u per kilowattuur betaalt. Energieleveranciers rekenen een bepaalde prijs per kilowattuur, dit kan aanzienlijk verschillen tussen de verschillende aanbieders. Waar u bij de ene aanbieder tientallen centen per kWh betaalt kunt u bij andere energieleveranciers een veel betere prijs krijgen. U kunt daarom het beste energie vergelijken, zo voorkomt u dat u teveel betaalt en kunt u aan het eind van ieder jaar een mooi extra bedrag op uw rekening besparen.

Wat is belangrijk bij energie vergelijken?

Om zeker te zijn dat u voor een goed contract bij een betrouwbare leverancier kiest is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

De lengte van het contract

Een groot aantal aanbieders hanteren specifieke looptijden bij het contract. Hoe langer u een contract aangaat met het bedrijf hoe goedkoper u maandelijks uit kunt zijn. Sluit u bijvoorbeeld een contract met een looptijd van 10 jaar af dan kiezen veel aanbieders ervoor om u een hoge korting te bieden. Tenslotte kunnen zij 10 jaar lang op uw jaarlijkse betaling rekenen en hebben zij hierdoor flinke zekerheid.

Afspraken in het contract

Te veel betalen is nooit prettig, het zorgt ervoor dat u onnodig veel geld kwijt bent. Bij een groot aantal aanbieders kunt u uw contract afsluiten op basis van fluctuerende prijzen. Hierbij kunnen de tarieven jaarlijks enkele procenten verschillen, zo betaalt u het ene jaar meer dan het andere jaar. Dit kan na verloop van tijd oplopen tot een hoog bedrag terwijl u nog steeds aan het contract vastzit. Dit is vervelend, u kunt niet zomaar overstappen en moet dus akkoord gaan met de steeds hogere tarieven. Energie vergelijken draait onder andere om het goed uitzoeken van de afspraken in het contract.

Prijzen van energie vergelijken

Onmisbaar bij het vergelijken van energie is natuurlijk het tarief van de aanbieder. Hoe lager het tarief hoe lager uw jaarlijkse energierekening zal uitvallen. Zorg er daarom voor dat u altijd goed kijkt wat u op jaarbasis kwijt bent en hoeveel kilowattuur u hiervoor terug krijgt. De meeste aanbieders werken met speciale contracten waarbij u per kWh moet afrekenen. U betaalt een specifiek bedrag per jaar en wanneer uw verbruik hoger of lager uitvalt dan zal dit ook in de jaarrekening terugkomen. Ligt uw verbruik bijvoorbeeld honderden kWh hoger dan vooraf is geschat dan ontvangt u een extra rekening.

Om zeker te zijn dat u nooit te veel betaalt moet u altijd de tarieven van energie vergelijken voordat u het contract afsluit.

Wij helpen u bij energie vergelijken

OverEnergie is ervan overtuigd dat iedereen een goedkope energierekening verdient. Hoe lager uw jaarlijkse kosten zullen uitvallen hoe hoger het bedrag op uw bankrekening aan het eind van het jaar zal zijn. Wij helpen u daarom altijd bij het vergelijken van energie en kijken hierbij naar de belangrijkste factoren. Zo kunt u ieder jaar besparen. Op onze website vindt u ook informatie voor het verlagen van uw energieverbruik om zo nog meer te besparen.

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!