Energie vertegenwoordigt een groot deel van onze vaste kosten. Graag vergelijk je gas en licht om het zo het zo goedkoop mogelijk te houden. Je kunt energie afsluiten met een contract per maand, per jaar, per twee jaar en soms per drie jaar. Sluit een langdurig contract af om het zo goedkoop mogelijk te houden. Wil je flexibel zijn en per maand een abonnement kunnen opzeggen? Ook dat is mogelijk met een abonnement per maand.
Continu verandert de prijs van energie. Bij een energiedaling betaal je als klant graag een stuk minder en wanneer de prijs stijgt liever niet. Wil je profiteren van een daling in de energieprijs? Kies dan voor een contract dat je op maandelijkse basis kunt opzeggen. Kies voor een langdurig contract van één, twee of drie jaar om een prijsstijging van energie voor te zijn. Vergelijk energietarieven via websites als:
Zoek via Google op ‘energie vergelijken’ en je vindt al snel een scala aan vergelijkingssites. Niet elke site is even accuraat en daarom heb ik hier een kleine opsomming voor je geplaatst.
Wil je een eigen vergelijk maken? Ga dan naar de websites van diverse energieleveranciers en achterhaal op deze manier per leverancier wat de kosten van energie zijn. Sommige leveranciers belonen het bezoek aan de eigen website met een extra korting.
Ken je de motivatie van vergelijkingssites om energietarieven te vergelijken? Per aangebrachte klant ontvangt de website een vaste vergoeding voor het aanbrengen van een lid. De dubbele agenda van websites maakt het lastig om een eerlijk vergelijk maken, echter sluit dit een eerlijk vergelijk niet uit. Gebruik verschillende vergelijkingswebsites om een beeld te vormen. Komt steeds dezelfde energieaanbieder naar boven? Dan kun je met een grotere zekerheid stellen dat deze aanbieder het goedkoopst is. Houd echter ook de lengte van het contract in de gaten! Een langere contractduur zorgt in de meeste gevallen voor een lagere prijs.
Maakt het je niet uit welk soort energie je gebruikt en ga je gewoon voor de goedkoopste? Of kies je liever groene energie? Grijze of groene energie bestaat niet! Groene energie kent verschillende standaarden en daarom is het belangrijk om goed te lezen wat er precies onder groene energie wordt verstaan. In sommige gevallen is groene energie slechts voor de helft groen of voor een kwart, terwijl de andere energieleverancier 100% groene energie levert. Baseer de inkoop van energie niet enkel op het predicaat ‘groen’ en kies voor een kritische blik. Maakt het je niet uit of energie groen is of niet? Kies dan voor de goedkoopste aanbieder en baseer je keuze op de contractvoorwaarden.
Heb je geen zin om energieaanbiedingen te vergelijken en blijf je het liefst bij dezelfde leverancier? Bel dan naar de Essent, Eneco, Greenchoice, NEM of jouw energieleverancier en geef aan het contract te willen stoppen.
In bijna 100% van de gevallen heb je op dit moment een uitstekende positie om een lager energietarief af te dwingen. Energieleverancier hebben een grote kostenpost aan het aanbrengen van nieuwe leden en verliezen hierdoor het liefst geen klanten. Lukt het niet om een contract met een beter tarief af te sluiten? Dan kun je besluiten een contract op te zeggen en alsnog een ander contact af te sluiten. Een klein beetje geduld en aantal telefoontjes zijn vaak al genoeg om tientallen tot honderden euro’s per jaar op de energierekening te besparen.
Let op: Het openbreken van een contract heeft niet altijd zin, soms zit je er gewoonweg aan vast. Kijk naar je huidige contract om te zien tot wanneer het duurt.
Heb je een prima energieleverancier die op dit moment het goedkoopst lijkt? Dan kun je alsnog proberen om bij de concurrent een lagere prijs te bedingen. Bel op en vraag om korting! Het vinden van energieaanbiedingen vereist aandacht en doorzettingsvermogen. Neem rustig de tijd om alle aanbiedingen naast elkaar te leggen en bespaar.
Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!