Veel mensen hebben wel eens overwogen om over te stappen op zonne-energie. Maar niet iedereen vindt zonnepanelen op zijn dak een mooi gezicht. Dat zonnepanelen ook mooi en esthetisch verantwoord kunnen zijn, bewijst het AEsthetica In-Dak montagesysteem. Dit energiedak komt tegemoet aan de groeiende vraag naar esthetische zonnepanelen op het dak en heeft een aantal unieke voordelen.

Panelen in plaats van dakpannen

De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in het dak; de panelen liggen niet óp de dakpannen maar komen in plaats van de dakpannen. Omdat de zonnepanelen perfect in lijn liggen met de dakpannen en het PV-systeem, vormen ze één geheel met het bestaande dak. De panelen gaan dus niet ten koste van de uitstraling van het huis. Met het AEsthetica montagesysteem zijn zonnepanelen niet alleen mooi en elegant. Door het speciaal hiervoor ontworpen inlegframe zijn de panelen makkelijk en snel te plaatsen en dat scheelt in de aanschafkosten.

Betere prestaties

De prestaties van zonnepanelen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Zo zijn de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie van invloed op het rendement. Het indak-montagesysteem AEsthetica systeem is zo geëngineerd dat er ventilatie gecreëerd wordt tussen de verschillende zonnepanelen en de waterkerende laag, waardoor de panelen worden gekoeld. Hierdoor presteren de panelen beter vergeleken met een traditioneel inbouwsysteem. Daarbij wordt mismatch, veroorzaakt door schaduwval, door de in elk paneel geïntegreerde SolarEdge optimizer voorkomen. Het resultaat: altijd een optimaal rendement.

Betrouwbaar en duurzaam

Met het speciaal hiervoor ontwikkelde inlegprofiel worden de panelen snel en makkelijk geplaatst. Het frame waarin de panelen worden gemonteerd is zodanig ontworpen dat de panelen vrij kunnen bewegen. Uitzetten en krimpen door het aluminium van de panelen kan dus zonder problemen en levert geen beschadiging op.

Een slimme investering

Dankzij scherpe prijzen en de grote esthetische voordelen is het In-Dak montagesysteem AEsthetica een slimme investering. Met de introductie van dit indaksysteem laat AliusSolar zien dat indak-zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn.

Meer informatie:

Stan Bergmans, AliusEnergy email: [email protected] tel: + 31 (0)497 783 038

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!