Energie besparen wilt iedereen, maar lang niet iedereen weet wat je kunt doen om energie te besparen. Natuurlijk zijn er vergelijkingssites waar je energie aanbieders met elkaar kunt vergelijken om zo te kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Of je kunt gebruik maken van een partij die collectief energie inkoopt bij maatschappijen, maar je kunt als consument ook kijken naar je eigen woning als het gaat om energie besparing. Zo kun je door je woning goed te onderhouden en te isoleren op jaarbasis je energie verbruik flink verminderen. In dit bericht zullen we vertellen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Deze tips zijn afkomstig van het loodgieters bedrijf; Deloodgietersalmere.nl, zij hebben reeds een onderzoek gedaan onder verschillende huishoudens en kwamen erachter dat veel huishoudens zich niet bewust zijn van een aantal belangrijke zaken:

Onderhoud aan de CV ketel

Wat veel mensen niet weten is dat een CV ketel na verloop van tijd steeds minder effectief wordt en dus meer energie gaat verbruiken voor een hoeveelheid warmte waar eerst minder energie voor nodig was. Het advies is om jaarlijks één keer je CV ketel na te laten kijken door een goede loodgieter uit de buurt, dit zal voor een loodgieter maximaal een half uur werk zijn waardoor het niet duur is om dit te laten controleren. Zo voorkom je dat je onnodig veel energie verbruikt en dus veel te veel voor je energie betaald!

Isolatie voor het behouden van warmte

Een tweede puntje van kritiek bij veel huishoudens was de isolatie. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 67% van de gecontroleerde huishoudens hun huis beter kunnen isoleren.  Veel huishoudens zeiden er maar vanuit te gaan dat de isolatie wel goed zou zitten, als het wat kouder werd gingen ze namelijk gewoon meer stoken. Dit hoeft niet als je jouw huis beter isoleert. Door een verbetering in de isolatie van je huis zul je de kou gemakkelijker buiten je huis houden en de verbruikte energie aan warmte langer binnen houden. Wél moet er bij vermeld worden dat het verbeteren van de isolatie van je huis geen goedkope klus is, kies hier dus enkel voor als je op lange termijn in je woning wilt blijven wonen. Alleen in die situatie is het rendabel om je huis beter te laten isoleren voor het vasthouden van de warmte en je energie verbruik te reduceren.

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!