In ons eigen bewustzijn worden we steeds bewuster wat we de afgelopen jaren toch allemaal voor een schade hebben aangericht aan het milieu. Het is allemaal in vogelvlucht gegaan en niemand hield trekenring met het milieu, want waarom rekening houden met iets wat niet direct zichtbaar is. Het milieu zou zorgen voor later zijn maar het komt allemaal wel angstaanjagend dichtbij. De poolkappen smelten en de CO2-uitstoot is gigantisch en dat hebben we allemaal aan ons zelf te danken.

Het milieu, de aarde is daar de dupe van en we zullen steeds sneller gaan merken dat er veranderingen optreden. Het klimaat is al aan het veranderen en dat heeft allemaal te maken met het feit dat de aarde zich opwarmt. We leven in een wegwerpmaatschappij, we blijven maar kopen en producten weggooien want wat maakt het toch allemaal uit? Het maakt heel veel uit want u wilt toch net als ik ook een gezond leefklimaat creëren voor al het nageslacht. Gelukkig is de mens vandaag de dag een stuk bewuster van de schade die het aan de aarde toebrengt.

In heel veel steden worden auto's geweerd omdat ze te veel uitstoot produceren en landen doen er alles aan om energiezuiger om te gaan. Zo zijn er diverse energielabels in Nederland die ons bewust maken hoeveel energie een apparaat, woning of auto verbruikt. Dit heeft er gelukkig toegeleid dat we met zijn allen een stuk bewuster zijn geworden en ook letten op de energie die we verbruiken.

Een smartphone gaat niet langer meer mee dan twee jaar

In deze wegwerpmaatschappij kopen we om de haverklap nieuwe apparaten, zelfs wanneer het oude apparaat nog naar behoren werkt. Neem bijvoorbeeld de smartphone, vrijwel iedereen die het zich kan permitteren koopt om de twee jaar een nieuwe smartphone, want dan kan het mobiele telefoon abonnement verlengt worden en wordt de mogelijkheid aangeboden om een nieuwe smartphone er bij te kopen. De oude smartphone doet het nog prima, maar omdat we altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben kopen we toch maar een nieuwe smartphone en de oude die belandt overal en nergens. Tegenwoordig zijn er veel opkopers van oude mobiele telefoons actief. Hier kan je gemakkelijk je oude toestel inruilen voor geld.

Smartphone opbouwen met blokjes

Nu is de Nederlander Dave Hakkens op het idee gekomen om onze wegwerpmaatschappij duurzamer te maken met betrekking tot de smartphone. Hij heeft een smartphone ontwikkeld welke je nooit helemaal in de prullenbak hoeft te gooien. De duurzame smartphone is samen te stellen met aparte blokjes en wanneer een blokje veroudert is deze makkelijk te vervangen voor een nieuwe. De duurzame smartphone ontwikkeld door Dave Hakkens heeft de naam Phoneblocks.

Waarschijnlijk komt de smartphone genaamd Phoneblocks helemaal niet op de markt maar met de aandacht die Dave Hakkens kreeg met zijn YouTube video is overweldigend geweest. Meer dan 380 miljoen mensen van over de hele wereld weten nu wat Phoneblocks inhoudt en de smartphone fabrikanten weten nu dat het tijd is om te veranderen. De duurzame smartphone komt er vroeg of laat want wij als consument zitten er op te wachten. 

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!