Uw huis zo energiebesparend mogelijk maken, wordt steeds belangrijker. Niet alleen de overheid hamert daarop, ook voor uw eigen portemonnee en voor het milieu levert het veel voordelen op. Want door te besparen op uw stookkosten verbruikt u minder energie en wordt er dus ook minder CO2 uitgestoten. U blij, de natuur blij!

Verouderde kozijnen en enkel glas

Kunststof kozijnen leveren een grote bijdrage aan het energiezuiniger maken van uw huis. Zeker bij huizen die nog houten kozijnen hebben, zult u een groot verschil in energieverbruik merken. Deze oude houten kozijnen kunnen gemakkelijk gaan kieren omdat hout werkt. Hierdoor verdwijnt de warmte als het ware naar buiten. Wanneer deze kozijnen dan ook nog eens enkelvoudig glas hebben, valt er nog een slag te slaan. Door hoogrendementsglas of HR-glas in de kunststof kozijnen te plaatsen, houdt u veel meer warmte binnen. En bespaart u flink op uw energierekening. Bij nieuwe kozijnen is HR++-glas de standaard. Dit wordt niet voor niets isolatieglas genoemd!

Houd er rekening mee dat kozijnen die voor 1995 geplaatst zijn niet meer aan de kwaliteit van nu kunnen tippen. Vooral door de slechte aansluiting op het metselwerk. Dat geldt ook voor het dubbel glas van toen. Ook hiervoor wordt geadviseerd het te vervangen door HR++-glas dat twee tot drie keer beter isoleert. En vergeet ook het vervangen van verouderde buitendeuren niet!

Energielabel

Wanneer u uw woning wilt gaan verkopen of verhuren, wordt u met uw neus op de feiten gedrukt over hoe energiezuinig uw huis is. U moet dan een definitief energielabel kunnen tonen dat de huidige mate van energiezuinigheid van uw huis weergeeft. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het type huis, de grootte en het bouwjaar. Op basis van de uitkomst zou een potentiële koper dus in de praktijk af kunnen haken. Met een energiezuinig huis scoort u punten. U woont zelf niet alleen comfortabeler -het tocht niet meer bij de ramen- maar zorgt ook voor een waardestijging van uw huis en een mogelijk kortere verkooptijd.

Maar wat bespaart u hier nu mee?

Volgens kenners bespaart u tot wel 30% op uw energierekening door het gebruik van kunststof kozijnen!  Door enkel glas te vervangen door dubbel glas bent u dus al goedkoper uit en zorgt u ook al voor een flinke vermindering in energieverbruik. Wanneer u zowel het glas als de kozijnen vervangt, zijn de kosten voor het glas lager omdat nieuwe kozijnen al voor dubbel of HR++-glas geschikt zijn. Hoeveel u precies bespaart, is natuurlijk ook afhankelijk van het type kozijnen, de glassoort en het huidige verbruik.

Authentieke uitstraling

Vaak wordt als een belangrijk nadeel van kunststof kozijnen genoemd dat ze die authentieke uitstraling van houten kozijnen missen. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig echter nauwelijks meer van houten kozijnen te onderscheiden. Ze zijn in zoveel kleuren en modellen te verkrijgen, en zelfs met een houtnerf, structuur en rechte lasverbinding. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van verschillende aanbieders van kunststof kozijnen, zoals Jansma Burdaard. Door op verschillende plekken een offerte aan te vragen, krijgt u een goed beeld van de benodigde investering en mogelijke besparingen!

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!