Wat is het eerste waaraan u denkt als u hoort van duurzame energie? Uit onze ervaring blijkt dat de meesten het associëren met bijvoorbeeld biologisch voedsel. Is dit een goede vergelijking? Ja en Nee, wij zullen u vertellen waarom.

Is duurzame stroom ook biologisch?

Onder biologisch voedsel verstaan wij dat er geen kunstmatige voedingsstoffen worden gebruikt om een appel bijvoorbeeld net iets mooier rood te krijgen of een watermeloen net iets groter. Houdt dit dan meteen in dat er dan de hele dag iemand op zijn fiets voor u aan het trappen is om energie op te wekken via een dynamo? Nee helaas, wij moeten u teleurstellen.

Duurzame energie kan ook gewoon kernenergie zijn maar het wordt wel gecompenseerd door verschillende kanalen door bijvoorbeeld weer nieuwe bomen te planten en het Co2 niveau te compenseren.

Vrachtwagens die rijden op stroom zijn bijvoorbeeld ook duurzaam. Niet omdat deze perse duurzame energie gebruiken maar puur omdat deze beter en schoner werken dan de huidige vrachtwagens die wij voorheen gebruikten als mens.

Is alles al duurzaam?

Nee helaas is nog lang niet alles duurzaam. Wel is duurzame energie echt een trend waar bijna alle energieleveranciers uit Nederland aan meedoen. Het kan tenslotte geen kwaad om iets terug te doen voor het milieu en daarnaast zijn en ook zeer aantrekkelijke subsidies die worden verstrekt als u eenmaal als ondernemer ook duurzaam gaat ondernemen.

Hetzelfde geldt ook voor u. Als u besluit gebruik te maken van duurzame energie, dan steunt u tegelijkertijd ook ons laatste beetje natuur en kunt u ook aanspraak doen op het staatspotje voor de subsidies indien u bijvoorbeeld zelf zonnepanelen gaat installeren.

Kortom: duurzame energie is eigenlijk een must have, aangezien u als ondernemer of consument ook minder duurzame activiteiten heeft. Om zo te noemen: een half uur lang douchen, het gebruik van de strijkplank, droger, stijltang of zelfs het tostiapparaat.

Als u enig idee zou hebben hoeveel energie een gemiddelde strijkijzer of droger verbruik, zou u misschien net wat vaker rekening houden met het milieu voordat u hier weer gebruik van zou maken.

Bronvermelding: Dit artikel is geschreven door www.onlineenergievergelijker.nl. Op Onlineenergievergelijker.nl kunt u direct energie vergelijken en overstappen naar een betere energie deal!

Jouw artikel hier?

Je kan energie artikelen op deze website plaatsten. Neem contact met ons op!